Verlichting, de juiste keuze

Als uitgangspunt neem je de verschillende functies die je leefruimte vervult en neem je de activiteiten die erin plaatsvinden even onder de loep. Een boek lezen, tv-kijken, je administratie bijwerken … je doet het bij voorkeur bij een aangepaste of aanpasbare verlichting die meteen ook de uitstraling van je interieur bepaalt.

Vrijstaande lampen

In principe zijn er drie types verlichting. Allereerst is er de onmisbare basisverlichting. Die bezorgt je een algemeen licht, egaal verspreid over de ganse ruimte. Meestal in de vorm van een vast plafondarmatuur maar ook bepaalde vrijstaande lampen kunnen deze functie perfect vervullen.

Verder is er de specifieke accentverlichting die niet enkel heel gericht voor het juiste werklicht zorgt maar je ook toelaat om bepaalde lichtaccenten te leggen. Denk maar aan die extra lichtbundel op dat prachtige kunstwerk.

En last but not least is er nog de sfeerverlichting. Vrijstaande tafel- of schemerlampen, bij voorkeur voorzien van een dimmer, zijn hiervoor ideaal. Als sfeerbrengers bij uitstek geven ze elke ruimte een warm en aangenaam gevoel.

Interieur en verlichting

Breng je al eens graag kleine wijzigingen aan in je interieur of heb je tijdelijk lokaal meer licht nodig? Dan zorgt draagbare of handmatig verplaatsbare verlichting voor de gewenste flexibiliteit. Zo breng je met een stekkerklare vloerlamp op een originele, decoratieve & stijlvolle manier verlichting aan, zonder je aan één bepaalde plek te binden.

Wil je een ruimte of ganse woning volledig (her)inrichten dan maak je best werk van een lichtplan dat je woning overal voorziet van aangepast licht; helder genoeg om bij te werken en gezellig genoeg om bij te relaxen. Een degelijk verlichtingsontwerp laat kunst- en natuurlijk licht mooi in elkaar overlopen en houdt naast de behoeften van de gebruiker ook rekening met de verschillende functies van een ruimte. Een optimaal resultaat bereik je met een mooie mix van vaste en verplaatsbare armaturen en … door binnen te lopen bij Loft Interieur om de nodige inspiratie op te doen.

 

  • Persoonlijk interieuradvies
  • 10.000 M² wonen en design
  • jarenlange ervaring

GRATIS
INTERIEURADVIES

Op zoek naar het perfecte meubel voor bij u thuis?
Laat u vrijblijvend adviseren door één van onze interieurspecialisten.

Een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.