Varieer met texturen

Om een interieur spannend te maken, zijn er tal van tips beschikbaar. Vaak gaat het om dure accenten of moeilijk toe te passen acties. Maar deze tip is er zo eentje die je oprecht zal kunnen helpen bij het maken van de juiste meubelkeuze(s).

 

Interieurs met diepte

Het doel van je interieurinrichting moet zijn een geweldige omgeving te creëren. En ongeacht de elementen die je in een ruimte plaatst, zouden die in textuur van elkaar moeten variëren. Als we naar voor de hand liggende voorbeelden kijken, dan stel je je bijvoorbeeld een strakke glazen tafellamp voor met daarnaast een stapel oude boeken met ruwe kaft. Het contrast is die materialen zou een groot effect moeten hebben. Een ander voorbeeld is een open haard met gepolijst graniet of glazen wand met daarvoor een heerlijk donzig tapijt.

 

Winterse interieurs

Hopelijk maken de voorbeelden al veel duidelijk.
We zitten namelijk net nu in het meest ideale seizoen om veel te gaan contrasteren. Haal alle warme wintermaterialen maar weer boven, of kom langs voor wat nieuwe accessoires. Wollen plaids, zachte kussens, fluwelen kleinmeubelen en winterse tapijten zijn ideaal om aan de slag te gaan.

 

Stoffen kiezen

Eén van de meest voor de hand liggende materialen om te variëren met textuur is uiteraard stof. Bij de stofkeuze van je meubilair kan je dus alvast rekening houden met deze interieurtip. Erg populair bij ontwerpers is om te kiezen voor één basiskleur, en in die kleur te variëren met verschillende stoffen zoals velours, linnen en bouclet. Dit zorgt op een eenvoudige en rustige manier voor diepte in een ontwerp en het levert verbluffende resultaten op.

Een veel voorkomende fout is om in één kamer teveel dezelfde stof te gebruiken. Speel met stoffen, structuren en kleur en je zal zien dat er een mini-interieurontwerper in je zit. Kom alvast langs in onze showroom voor nog meer inspiratie en hou onze sociale media kanalen goed in de gaten, want we delen regelmatig fijne tips zoals deze.

  • Persoonlijk interieuradvies
  • 10.000 M² wonen en design
  • jarenlange ervaring

GRATIS
INTERIEURADVIES

Op zoek naar het perfecte meubel voor bij u thuis?
Laat u vrijblijvend adviseren door één van onze interieurspecialisten.

Een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.