De trend van bouclé

Bouclé, zijn uitstraling luxueus, zijn aanvoelen warm en gezellig. De trend van de bouclé stoffen zet zich door, ook in accessoires zoals kussens en kleinmeubelen kunnen we haar zachtheid steeds meer verwelkomen.

 

Bouclé betekent letterlijk ‘lus’, en dat is zo raar nog niet. De stof bestaat namelijk uit geweven stukjes die lusjes vormen. Door de speciale manier van weven ontstaat er een zachte bouclé stof met verschillende structuren.

De bouclé stof heeft zijn populariteit te danken aan het Franse modehuis Chanel. De beroemde mantelpakjes werden namelijk in deze stof vervaardigd. Tegenwoordig zien we bouclé steeds meer opduiken in interieur toepassingen. Meubilair bekleed in deze zachte en elegante stof oogt dan ook erg luxueus en stijlvol.

Bouclé heeft een erg hoge aaibaarheidsfactor, perfect voor een heerlijk comfortabel meubel zoals een gezellige zitbank, een zalige fauteuil of een stoel om te genieten van een ongedwongen avondje tafelen. Dit meubilair heeft vaak ronde vormen of armleuningen, wat zorgt voor een rustige uitstraling.

Vaak wordt bouclé gekozen in wit, crème of andere lichte kleuren. Dat geeft een ruimte steeds een open en riante aanblik. Anderzijds zorgt dat ervoor dat je meubel makkelijk te combineren is met andere bestaande elementen zoals vloer, kasten, muren of raamdecoratie.

Heb je geen ruimte voor een grote sofa of een ruime zitplek, en ben je toch fan van deze knuffelige trend? Ga dan voor een poefje of kussen in bouclé. De structuur van bouclé is perfect te combineren met andere cozy items zoals een schapenvachtje of een warme plaid.

Een leuk weetje is ook dat bouclé mooi contrasteert met meubelen met gladde oppervlakken, zoals mortex, maar ook glas en bijvoorbeeld goudkleurig metaal is een perfecte match.

  • Persoonlijk interieuradvies
  • 10.000 M² wonen en design
  • jarenlange ervaring

GRATIS
INTERIEURADVIES

Op zoek naar het perfecte meubel voor bij u thuis?
Laat u vrijblijvend adviseren door één van onze interieurspecialisten.

Een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.