De juiste salontafel

Salontafels

Een salontafel is van oudsher hét meubel dat gezelligheid uitstraalt. Het is de plek waar we onze vrienden ontvangen. Het is dé plek waar we relaxen en genieten van iets lekkers na een lange en vermoeiende dag. Die ultieme salontafel die je kiest, draagt voor 100% bij tot de sfeer van je huiskamer.

De juiste keuze salontafel

Een salontafel is onmisbaar in je zithoek. Enerzijds heb je die praktische ruimte gewoon nodig. Je ontvangt familie of je zit gewoon gezellig met je gezin in de woonkamer, dan zijn de drankjes en hapjes onmisbaar, en die hebben een mooi plekje nodig. Anderzijds maakt het je zithoek helemaal af om de juiste salontafel bij de juiste woonstijl te kiezen. Je inrichting zal er uitnodigend uitzien, het plaatje zal gewoon kloppen.

Landelijke salontafel

Een salontafel kies je bij de stijl van je woning. Wanneer die stijl landelijk is, dan kom je vaak uit bij traditionele maar erg praktische salontafels. Dat type van tafel heeft vaak nog de alom gekende ‘lectuurplank’ als extra plank onder het blad. Het is zó handig om je lectuur, de afstandsbediening van de tv en eventueel nog andere gebruiksvoorwerpen te kunnen opbergen op een minder zichtbare plek. Op die manier behoud je de ruimte bovenaan je salontafel om je gezin of je gasten te verwennen met een hapje en een drankje, of je decoratie bovenop komt op die manier hélemaal tot zijn recht.

Design salontafel

Gaat je keuze eerder uit naar een eigentijdse of design salontafel, dan is de keuze enorm groot.
Ronde salontafels, ovale salontafels of nog andere moderne varianten zijn erg trendy en kunnen je woonkamer een eigenzinnige toets geven. Vaak is het verschil tussen een bijzettafel of een combinatie ervan tot salontafel niet mee zo duidelijk, en dat hoeft ook niet altijd. Door de juiste combinaties te maken, kan je toch weer tot een functioneel geheel komen. En het kan ook heel praktisch zijn om een deel van de salontafel als bijzettafel naast je zithoek te kunnen zetten. Combineer er dus maar gerust op los voor een dynamisch geheel, maar blijf in je eigen stijl.

Metalen salontafel

Of je nu kiest voor een houten of een metalen salontafel, of een combinatie ervan, zorg ervoor dat de materialen die je gebruikt, ook nog elders in je interieur terugkomen. Combinaties met glas of specifiek gebruik van kunststof zijn bij de design salontafels eveneens terug te vinden.

Laat je begeleiden door onze stylisten in de toonzaal, of snuister rond in de winkel voor heel veel inspiratie.

  • Persoonlijk interieuradvies
  • 10.000 M² wonen en design
  • jarenlange ervaring

GRATIS
INTERIEURADVIES

Op zoek naar het perfecte meubel voor bij u thuis?
Laat u vrijblijvend adviseren door één van onze interieurspecialisten.

Een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren.