The Wool Studio

08/03/19

The Wool Studio is één van onze leveranciers die gelooft in het anders denken, bewuste keuzes maken in natuurlijke materialen voor een betere toekomst en dit alles in een gaaf design! Wel, daar werken wij als meubelzaak heel graag mee samen. Een prachtig vloerkleed van een super kwaliteit in een tijdloos design met een prachtige kleur staat inmiddels garant voor lang woonplezier.

Met hen werken we met de mooiste wol en combineren dat graag met andere materialen zoals; eucalyptus, bamboe, Tencel en zijde.

De Carpet Configurator die ter beschikking is in de winkel, is een handige tool om te kijken hoe jouw vloerkleed eruit komt te zien in je eigen kleurencombinatie. Er kan een zichtstaal worden aangemaakt zodat je de kleuren in real life kan beoordelen.

Bij The Wool Studio wordt geleefd zoals de natuur het bedoeld heeft en daarom wordt er gewerkt met de natuurlijke vezelz van wol. Wol leeft en ademt net als jij, deze natuurlijke vezel heeft heel veel natuurlijke voordelen voor een lang en duurzaam leven. We noemen een aantal voordelen op:

Wol is comfortabel in hitte en kou
Het is koel, het is warm: Ingebouwde klimaatbeheersing. Wol is een natuurlijke isolator om je warm te houden in de winter en natuurlijk ademend om je koel te houden in de zomer. De wolvezel helpt om je lichaam op de optimale temperatuur te houden voor comfort en rust. Wol buffers houden de extreme koude of warme lucht aan de buitenkant, en houden uw lichaam in die comfort zone.

Wol is natuurlijk en brandwerend
Natuurlijk absorberende vezels. Wollen vezels kunnen 30% vocht absorberen zonder het gevoel te krijgen dat het vochtig is. De vezels "ademen" door het absorberen van vocht uit het lichaam en los te laten in de lucht. Deze eigenschap maakt de wollen vloerbedekking comfortabel bij warm en koud weer. Wol is een veilige vezel, het hoeft geen brandwerende behandeling te krijgen.

Wol is sterk en veerkrachtig
Laboratorium testen hebben uitgewezen dat de wolvezels meer dan 20.000 keer kan buigen zonder te breken. Katoen breekt na 3200 keer buigen, zijde vezels breken na 1800 keer buigen, en rayon vezels breken na slechts 75 keer buigen.

Wol blijft langer mooi en in goede conditie
Natuurlijk kreukherstellend. Wol is de meest veerkrachtige vezel, omdat het een natuurlijke krimp heeft die helpt zijn vorm te behouden. Wol vezels kunnen worden uitgerekt en toch teruggestuurd naar hun oorspronkelijke vorm.

Wol is antistatisch en vuilafstotend
Het is schoon: antistatisch tegen , vuil en stof. Wollen vloerbedekking is antistatisch vanwege zijn absorberende vezels. Statisch trekt pluisjes, vuil en stof. Wollen vloerbedekking blijft ook gemakkelijk schoon omdat vuil op het oppervlak van de vezel zit. De buitenkant van de wol vezel bestaat uit een reeks van overlappende schubben, vergelijkbaar met de veren op een vogel, waardoor het gemakkelijk op te borstelen is en vlekken te verwijderen zijn.

Wol heeft ook veel heilzame eigenschappen
Een schapenvacht voorkomt en geneest wonden van het doorliggen (decubitus) van langdurig zieken. Bij veel andere klachten veroorzaakt door kou of een gebrek aan eigen warmte (zoals stijfheid, keelpijn, oorpijn en bronchitis) schijnt de natuurlijke schapenwol de zelfgenezende werkzaamheid van het lichaam te activeren. Echte 'verse' nog vette wol heeft deze eigenschap het sterkst.

Trefwoorden: