Bruin wordt het nieuwe zwart

03/09/19

De favoriete vervanger voor de meest duistere kleur is bruin. Bruintinten gaan een belangrijke rol spelen, vooral bruin met een rode ondertoon of aardetinten die we combineren met  paarstinten of oranje om het spannend te houden. Zalig om hiermee te combineren.

Eén van de bekendste internationale trendwatchers, voorspelt dat de kleur bruin meer en meer de dominante positie van zwart in de modewereld zal overnemen.

Zwart, dat is een klassieker, voor je kleding ideaal als je niet weet wat te kiezen, makkelijk combineerbaar en het zou ook nog eens afslanken. Maar er wordt voorspeld dat zwart binnenkort wel eens zou kunnen worden ingeruild voor bruin.

“Bruin is in harmonie met elke andere kleur. Het zorgt ervoor dat andere kleuren mooier worden, het ondersteunt ze. Het is warmer dan grijs, beter dan zwart en sterker dan wit.”

Bijkomend zal de kleur bruin ook in heel wat tinten komen, wat natuurlijk van zwart niet gezegd kan worden. En ook de stoffen waarop het wordt toegepast, zullen veranderen. “Bruin vraagt om andere stoffen, vooral dikker en steviger. Fluweel is één van de stoffen die bijgevolg ook nóg belangrijker zal worden. De silhouetten zullen niet meer afgelikt en scherp zijn, maar wel warm en gezellig.”

En aangezien de interieurs toch steeds de mode volgen, zal ook hier een nieuwe trend ontstaan, maar dat is nog geen reden voor paniek.

Wie nu al een lichte paniek voelt bij het zien van zijn zwarte salon of stoelen hoeft niet meteen te wanhopen, want volgens de trendwatchers zal zwart nu ook niet meteen helemaal verdwijnen. “Mode zal nog wel zwarte accenten hebben, zwart is niet meteen weg. Bruin wordt langzaam ingevoerd”, klinkt het. In elk geval waren tijdens de laatste modeweken daarvan al glimpen te zien bij onder meer Celine, Burberry, Prada en Fendi.

Trefwoorden: